Közélet

2011.03.05. 18:20

Tömegeket csalogatott a gyermekklinika nyílt napja

A bejáratnál üdítő, túró rudi, müzliszelet, alma, kicsit beljebb bábszínház, előadások a lázcsillapítás új módszereiről, és műtétre váró kismackók – a pécsi gyermekklinika nyílt napján nem volt idő unatkozni.

F. Z. (Dunántúli Napló), videó: KatillaFilm

A Nyitott Gyermekklinika című rendezvény – ahogy dr. Molnár Dénes klinikaigazgató a Dunántúli Napló munkatársának megfogalmazta – szinte „versenytársa” lett a mohácsi busójárásnak: bár a kezdéskor, azaz délelőtt tízkor még találtunk parkolóhelyet, délre már annyian voltak, hogy komoly sor alakult ki a tűzoltóautónál, amelybe bárki beülhetett.

Olvasónk videója a nyílt napról (beküldő: KatillaFilm)

– A nyílt nap célja egyszerű: meg szeretnénk ismertetni minden érdeklődővel a klinikát, hogy ha ne adja az ég, de úgy alakul, hogy később ide kell jönniük valamilyen okból, akkor könnyítse a helyzetet az ismerősség érzése – árnyalta tovább a képet Pintér András professzor.

A reggeltől késő délutánig tartó programsorozat elsősorban valóban az érintetteket, azaz a kisgyermekes családokat mozgatta meg.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Babázás, kicsit komolyabban - az orvosi eszközöket is kipróbálhatták a Nyitott GYermekklinika kis látogatói (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Ezúttal azonban senki sem volt ideges, senki sem izgult, hogy hányan vannak még előtte, és senkinek sem rándult görcsbe a gyomra, ha egy fehérköpenyes lépett hozzá. Igazi családi nap lett a szombat a gyermekklinikán – s minden esély megvan arra, hogy ebből a családisságból megmarad valami a hétköznapokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!