Közélet

2007.05.18. 08:42

Újra itthon a teljes Vasarely-kiállítás

Pécs | A Zebrák világhírű kompozíciója az első Vasarely, amivel a múzeumban szembe kerülünk. Ismét a régi helyén a páratlan gyűjtemény.

B. K. (Dunántúli Napló)

Sárkány József művészettörténész, a Janus Pannonius Múzeum osztályvezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy a külföldi vendégszereplések idején is méltó szemlélődni valónak adtak helyet. Az Országos Kisplasztikai Biennálé kiállítását időzítették ehhez. A Modern Magyar Képtár Vasarely-gyűjteményéből válogatott kollekciók az idei tavaszon két külföldi helyszínen is ezreket vonzottak. Összesen mintegy 150 jól ismert alkotás – festmény, grafika, szőnyeg, szobor utazott részben Bayreuthba. Az ottani Kunst Múzeumban, a kontinens egyik legrégebbi művészeti múzeumában volt a kiállítás. A tárlathoz a fogadók költségén 100 oldalas német katalógust is megjelentettek. Az anyag másik részét a 2007-es év Európa Kulturális Fővárosában, a romániai Nagyszebenben (Sibiu) mutatták be ottani és bukaresti támogatók segítségével. Most a művek ismét Pécsen vannak.

A nagy sikerű külföldi bemutatók után a Vasarely Múzeum állandó kiállítása újra látogatható a Káptalan u. 3-ban. Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 10–18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!