Kultúra

2011.06.01. 10:28

Pécsi iskolások rajzolták Nagy Bandó új könyvét

Pécsi gyerekek rajzai díszítik Nagy Bandó András új, könyvheti kötetét. A Kicsi versek kicsinyeknek édestestvére a tavalyi Bandó-mondókáknak. Ő maga így vall az elkészült munkáról.

M. K.

– Ez a tizenhatodik gyermekkönyvem, a verseskötetek között épp így lesz egy tucat. Idén lett hétéves az unokám, ideális múzsa. Ráadásul a könyv rajzait a pécsi iskolák legtehetségesebb tanulóitól kaptam, persze tanárok, tanítók segítségével. A szép, színes rajzok a versekhez is közelebb viszik a kicsinyeket. Tapasztaltam, a kötetet lapozgató gyerekek úgy érzik, akár ők is rajzolhatták volna a kis képeket.

Nagy Bandó verseit már szavalóversenyeken is mondják, van olyan műve, amiből tananyag lett. Erről is megvan a véleménye.

– Nemrég egy kecskeméti tanárnő mondta, őt idézem: derűvel, humorral és szerethető verseim új színt hoztak a gyermekirodalomba. Én teszem hozzá, hogy a pattogó ritmus, a nyelvi lelemény és az akár dalolásra is alkalmas vers a nyerő. A Bandó-mondókákat logopédusok és színi egyetemisták is használják.

M. K. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!