Kultúra

2007.10.04. 11:40

Baranyai Brit Napok egy kis gasztronómiával

Ha ősz, akkor Brit Napok – így kommentálta dr. Páva Zsolt pécsi tiszteletbeli konzul a jövő héten, október 8-án kezdődő rendezvénysorozatot Tasnádi Péter polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján.

(kof)

Mindketten úgy vélik, hogy a világnyelv tanulása mellett fontos az ország kultúrájának ismerete is. Ehhez segítenek azok az irodalmi séták, filmvetítések, musical- estek, amelyek a brit birodalomba viszik a résztvevőket. Öt napon át megannyi helyszínen megannyi program várja mindazokat, akik rá szeretnének pillantani a szigetországra.

Erre a hétre időzítették a baranyai középiskolások angol nyelvű szavalóversenyét, művésztalálkozókat, sőt szóba kerül az is, hogy milyen munkavállalási lehetőségeket kínál az Egyesült Királyság.

Ingyenes filmesten díjnyertes alkotások kerülnek a nagyközönség elé, sőt a Pezsgőház Étteremben angliai receptek alapján készült ételeket is meg lehet kóstolni. Mondjuk egy mentás báránysültet, majd hagyományos „somerset” almatortát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!