Kultúra

2009.02.23. 12:24

Irodalmi pályázat a vízről alkotó gyerekeknek

A Víz Világnapjához kapcsolódó irodalmi pályázatot hirdet a Pécsi Vízmű, általános iskolás gyerekek írásait és verseit várják a víz mindennapjainkban betöltött szerepéről.

(Forrás: PVZrt.)

A Pécsi Vízmű Zrt. közleménye:

A Pécsi Vízmű a víz világnapjához kapcsolódóan irodalmi pályázatot hirdet általános iskolás gyerekek számára két korosztályban. A pályázatra 1-4., illetve 5-8. osztályos gyerekektől várunk olyan rövid irodalmi alkotásokat, amelyek bemutatják, milyen fontos szerepet tölt be mindennapjainkban az ivóvíz, a használati víz, vagy éppen mekkora gondot jelent hiánya. Jelige: „Bármikor megengedheted magadnak.”

A gyerekek költhetnek verset, írhatnak mesét, de novella vagy rövid történet témája is lehet a víz. A pályaművek elbírálásánál fontos szempont a kreativitás mellett, hogy saját gondolataikat, tapasztalataikat fogalmazzák meg az alkotásokban. 

• kategória: vers
• kategória: mese
• kategória: novella, rövid történet

Beérkezési határidő: 2009. március 15.

Beküldési cím: Az alkotásokat névvel, címmel, telefonos vagy e-mailes elérhetőséggel ellátva (iskola, osztály és a kategória feltüntetésével) a következő elérhetőségeken várjuk:
• postán: Pécsi Vízmű kommunikációs osztály, 7634 Pécs, Nyugati ipari út 8.
• e-mailen: [email protected]
• személyesen leadható az ügyfélszolgálati irodában: Pécs, Nagy Lajos király út 2/1. (nyitva tartás: hétfő, kedd, szerda: 8.00-15.00, csütörtök: 8.00-20.00, péntek: 8.00-12.00)

Érdemes szavakba önteni a gondolatokat, hiszen a Pécsi Vízmű Vízmű sarok játékában résztvevő gyerekek többletpontokért is pályázhatnak, a legjobb alkotások készítőit pedig értékes nyeremények várják a víz világnapját ünneplő rendezvényen, március 22-én a Mecsextrém Parkban.
További részletek: www.vizmusarok.hu, www.pvzrt.hu

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!