egyre kevesebb a problémás termék

2018.07.30. 12:24

Tucatnyi veszélyes játékot vontak ki a forgalomból

A megvizsgált több mint ötven különféle fajáték, felfújható vízi játék és műanyag baba közül 15-öt vetetett le a polcokról a fogyasztóvédelem.

A gyermekek biztonsága érdekében a fogyasztóvédelmi hatóság az ellenőrzött termékek közül 20 vízi játékból hármat, 19 játékbabából pedig 12 vont ki a forgalomból – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn.

A minisztérium akkreditált laboratóriumai a balesetek és sérülések, egészségkárosító hatások megelőzése érdekében rendszeresen vizsgálják a gyerekjátékokat. A legutóbbi ellenőrzésen a fajátékokról megállapították, hogy mindegyik termék megfelelt az előírásoknak. A forgalomból kivont vízi játékoknál és babáknál viszont kiderült, hogy azok nem teljesítették a lágyítószer használatát tiltó, korlátozó rendelkezéseket.

Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár szerint a játékok kiválasztásakor a biztonság az elsődleges szempont, több veszélyforrás azonban egy-egy termék megvásárlásakor puszta ránézéssel, vásárlóként nem állapítható meg, rejtve marad. Az évről évre elrendelt ellenőrzéseknek köszönhetően viszont a gyermekeknek szánt termékek piaca tisztul, csökken a problémák száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában