Cáfolat

2023.06.16. 11:14

A Demokratikus Koalíció most az abortuszok számáról hazudik

Az egészségügyi államtitkár szerint azt állítani, hogy a művi vetélések száma növekedett, egyértelműen a közvélemény félrevezetése a Gyurcsány-párt részéről.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Serhii Bobyk

A Gyurcsány-párt ismét hazugságokkal vezetné félre a magyar embereket – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán Takács Péter, arra reagálva, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a Válasz Online cikke alapján azt állította, hogy 

a megélhetési válság és az orbáni infláció miatt nőtt a terhességmegszakítások száma Magyarországon.

Ráczné Földi Judit a közleményében kijelentette: amíg Orbán Viktor marad, marad az infláció, a létbizonytalanság, és tovább nőhet az abortuszok száma.

Az egészségügyi államtitkár szerint azt állítani, hogy a művi vetélések száma növekedett, egyértelműen a közvélemény félrevezetése a Gyurcsány-párt részéről. Ennek az ellentéte igaz. Másrészt infláció és bizonytalanság ma azért van, mert háború van, és ha Gyurcsányékon múlna, akkor lenne igazán baj,  mert a baloldal háborúpárti, és háborúba rángatnák Magyarországot is.

 Takács Péter tájékoztatása szerint a terhességmegszakítások 2010 óta tartó folyamatos csökkenése tavaly is folytatódott, míg 2021-ben 12 876, addig 2022-ben közel ötszázzal kevesebb volt ez a szám. Amióta a családokat megszorításokkal sújtó Gyurcsány-kormánynak hátat fordítottak az emberek, és nemzeti kormány van, egyre szélesebb a családtámogatási rendszer, biztonságosabb a gyermekvállalás. 

Az egészségügyi államtitkár cáfolta azt az állítást is, miszerint a tavaly szeptemberben életbe lépő szívhangrendelet sem érte el a kívánt hatást. Az igazság az, hogy az abortuszok számának csökkenése a szívhangrendelet hatályba lépése után is folytatódott. A rendelet megjelenése előtti hét hónapban ez a szám 7564 volt, az azt követő hét hónapban pedig 7336. 

Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a családalapítás és gyermekvállalás terén tapasztalt kedvező folyamatok nem egyetlen rendelet módosításának tudhatók be, hanem annak a következetes és komplex családtámogatási rendszernek, amelyet a polgári kormány a vágyott gyermekek megszületése érdekében folyamatosan fejleszt.

Takács Péter szavait erősíti meg a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) is, hangsúlyozva, hogy az ezredforduló óta a terhességmegszakítások száma közel harmadára csökkent Magyarországon. A legnagyobb mértékű csökkenés pedig az elmúlt évtizedben következett be, 2010 óta ugyanis közel felére csökkent az abortuszok száma. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvshatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában