Kedvezmény

2023.07.20. 09:42

Fél áron lehet utazni a MÁV-val a 41. Balaton-átúszásra – frissült

Kedvezményes, 50 százalékos alkalmi menettérti vasúti jeggyel lehet utazni az eredetileg szombatra tervezett, ám az időjárás miatt vasárnapra halasztott, 41. Balaton-átúszásra, Révfülöpre, illetve onnan vissza – közölte a MÁV–Volán-csoport csütörtökön az MTI-vel.

MW

Résztvevők a 40. Lidl Balaton-átúszáson Révfülöp és Balatonboglár között 2022. július 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A közlemény szerint a menetjegy pénteken 0 órától vasárnap éjfélig érvényes, azt a visszautazáshoz a rendezvény helyszínén érvényesíteni kell.

Közölték azt is, hogy a szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Az átúszás után a tó partján maradó utasoknak azt ajánlották, hogy vegyék igénybe a Balaton24 és 72 napijegyet, amellyel korlátlan számban utazható be a Balaton környéke az érvényességi időtartam alatt.

A vasúttársaság a várhatóan nagyobb utasforgalom miatt egyes északi parti vonatokhoz két pluszkocsit csatol, majd a Tapolcáról a budapesti Déli pályaudvarra induló Kék Hullám InterCity vonatok is hosszabb szerelvénnyel közlekednek

 – írták.

A MÁV-START felhívta a figyelmet arra, hogy a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, mivel a helyjegyek elfogyhatnak, a vonatok betelhetnek.

A Volánbusz a környékbeli településekről – Tapolcáról, Veszprémből, Balatonfüredről, Keszthelyről, Hévízről és Zalaegerszegről – rendszeresen közlekedő autóbuszokkal javasolja megközelíteni a helyszínt.

Nagy valószínűséggel vasárnap rendezik meg a 41. Lidl Balaton-átúszást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján - a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével - a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a 41. Lidl Balaton-átúszást július 22-én szombaton nem rendezi meg.

A szombatra várható bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 23., vasárnap.

A vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg, amelyről a szervezőbizottság újabb közleményt ad ki.

További részletek az eseményről ITT olvashatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában