Tragédia

2023.08.06. 18:11

Kisiklott egy vonat 10 kocsija Pakisztánban, sokan meghaltak (fotók)

Kisiklott egy vonat vasárnap Pakisztán déli részén, és a balesetben legkevesebb 30 ember meghalt és mintegy hatvanan megsérültek – közölték a helyi hatóságok.

MW

A baleset helyszíne 2023. augusztus 6-án, miután kisiklott egy személyszállító vonat a dél-pakisztáni Navabsah közelében

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nadím Haver

Mahmúdur Rehman Lahó, a vasúttársaság illetékese elmondta, hogy a Ravalpindibe tartó vonat 10 kocsija siklott ki, és közülük több fel is borult, sokan a roncsban rekedtek – írja az MTI.

A baleset helyszíne 2023. augusztus 6-án, miután kisiklott egy személyszállító vonat a dél-pakisztáni Navabsah közelében
Fotó: Nadím Haver / Forrás: MTI/EPA

Abid Beludzs rendőrtiszt a baleset helyszínén számolt be arról, hogy

eddig 30 holttestet találtak, és hatvanan sérültek meg, sokan közülük válságos állapotban vannak, és a halálos áldozatok száma emelkedhet, ahogy a mentés folytatódik.

Tudatta azt is, hogy nők és gyerekek is vannak az áldozatok között.

A balesetben legalább 30 ember életét vesztette, mintegy hatvan megsérült
Fotó: Nadím Haver / Forrás: MTI/EPA

Havadzsa Szaad Rafik vasúti miniszter elmondása szerint a Karacsiból Ravalpindibe tartó vonat nem haladt a megengedettnél gyorsabban, és vizsgálat indult a baleset okának feltárására. Nem zárta ki azt sem, hogy szabotázs történhetett.

Pakisztánban évente százak halnak meg vonatbalesetekben a leromlott infrastruktúra vagy emberi hanyagság miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában