Erőszak

2023.08.03. 18:04

Több embert elgázolt, kilencet megkéselt egy ámokfutó Dél-Koreában (videó)

Legalább 14-en megsérültek, amikor egy férfi autójával felhajtott a járdára, majd késével megszúrta a járókelőket a dél-koreai főváros, Szöul peremvárosában. Az eset egy metróállomás közelében lévő bevásárlóközpontban történt, a csúcsforgalom idején.

MW

Helyszínt biztosító rendőrök a dél-koreai Szongnam egyik metrómegállójának közelében 2023. augusztus 3-án, miután egy férfi autójával felhajtott a járdára, majd késével megszúrta a járókelőket a dél-koreai főváros, Szöul peremvárosában

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ahn Jung Dzsun

Az ámokfutó autójával a tömegbe hajtott, először elgázolva öt embert, majd autójából kiszállva kilenc embert megkéselve egy forgalmas bevásárlóközpontban – hívta fel a figyelmet az esetre mások mellett az AP hírügynökség.

Valamennyi sérültet kórházba szállították, közülük többen a hírek szerint súlyosan megsérültek. A helyszínt lezárták, a hatóságok még vizsgálják a történteket - tudta meg a Magyar Nemzet.

Az AP hírügynökségnek nyilatkozók elmondták, hogy amikor meghallották, hogy valaki, aki „bűntényt követett el” a második emeletre igyekszik pánikba estek. Voltak, akik egy hűtött raktárhelyiségben rejtőztek el, mások futásnak eredtek.

A BBC brit közszolgálati csatorna szerint a hatóságok a helyszínen letartóztattak egy húsz év körüli férfit, ám az indítéka egyelőre tisztázatlan.

Az ország rendőrfőnöke „válogatás nélküli terrortámadásnak” minősítette a történteket.

A teljes cikk ITT olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában