Plakátkampány

2023.09.22. 07:05

Jóval a piaci ár alatt kapott reklámfelületet a Momentum

A Magyar Nemzet cikke szerint az ellenzéki párt újabb gyanús szerződést kötött a plakáthelyeiről.

MW

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője (b, elöl) és Gelencsér Ferenc, a párt elnöke (j, elöl) sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostor előtt 2023. május 30-án. Mögöttük a Momentum országgyűlési képviselői és az elnökség tagjai

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A piaci árnál jóval kedvezőbb feltételekkel kapott reklámfelületet a Momentum Mozgalom attól a Street Fluence Kft.-től, amelytől a liberális párt már tavaly is igen jutányosan jutott óriásplakát-felülethez – írja a Magyar Nemzet.

A szerződésük szerint a Street Fluence Kft. szeptember 16–30-ig biztosít közel kétszáz plakáthelyet a Momentumnak országszerte, a bérleti díj pedig plakátonként mindössze nettó 46 800 forintba kerül a liberális pártnak, a teljes ár így nettó 10,2 millió forint. A cég ugyanis egy hónapra bruttó 99 ezer, nettó 78 ezer forintot kér egy óriásplakátért, a felületet fél hónapra a teljes ár hatvan százalékáért biztosítja.

A többi reklámfelületet bérbe adó cég ennek sokszorosát kéri, átlagosan nettó 350–450 ezer forintba kerül egy-egy óriásplakát-felület havi díja.

A szerződés ugyanakkor megerősíti azt a feltételezést, hogy a párt korábban a magyar titkosszolgálat által feltárt amerikai milliárdokból folytathatott tiltott pártfinanszírozásnak és pénzmosásnak is minősülő óriásplakát-kampányt – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Az Action for Democracy nevű fedőszervtől a balliberális ellenzékhez köthető szervezetekhez és cégekhez érkezett több mint négymilliárd forintból ugyanis a Bajnai Gordon volt miniszterelnök és az egykori titkosszolgálati miniszteréhez köthető DatAdat-cégcsoporton keresztül a többi között a FelitunoMedia Kft. is kapott pénzt. Ennek a cégnek az ügyvezetője pedig nem más, mint Sárándy Rajmund, a 2021 őszén alapított Street Fluence Kft. ügyvezetője.

Azé a cégé, amelyik az év elején és most a Momentum óriásplakát-kampányát is szervezi, méghozzá a piaci ár töredékéért.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában