Rendbontás

2023.10.15. 09:00

Így próbál erőt mutatni a koalíciós szövetségeseknek Karácsony Gergely

A Magyar Nemzet cikke szerint Budapest főpolgármestere hivatalosan is a szélsőséges civilekkel van.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A külföldről pénzelt, a jogellenes diáktüntetéseket támogató civilekkel való közös ünnepléssel Karácsony Gergely legitimálja azt a szélsőséges viselkedést, mint az elfogadott káromkodás, a rendbontás, valamint a napi rutinná vált verbális fenyegetőzés – mondta Nagy Ervin. Az elemző szerint a főpolgármester ezzel próbál erőt mutatni a koalíciós szövetségeseknek, akik egyelőre nem foglalnak mellette állást – írja a Magyar Nemzet.

„Budapestet olyan hellyé kell tennünk, ahol az emberek együtt és nem egymás ellenében ünnepelnek október 23-án” – mondta még 2020-ban Karácsony Gergely, aki

most azokkal a civil szervezetekkel készül megemlékezni az 1956-os forradalom évfordulójáról, akik az elmúlt évben ott álltak a jogellenes, rendontással járó tüntetések mögött.

A Fővárosi Önkormányzat ugyanis egyik szervezője a Szabadság! Érted! elnevezésű rendezvénynek, de a rendezők között, a teljesség igénye nélkül, ott van a Tanítanék Mozgalom, az Egységes Diákfront, a Civil Bázis, a PDSZ, az Igazgyöngy Alapítvány, a Nyomtass te is!, az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány, illetve a Roma Parlament.

Csupa szélsőséges eszközöket használó, külföldről pénzelt szervezet, amely a kormányellenes demonstrációk éllovasa, így borítékolható, hogy a főváros október 23-i rendezvénye nem a megemlékezésről fog szólni, sokkal inkább egy újabb botrányos tüntetésről

– hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában