Érdekek

2023.10.28. 16:25

Nem megemelni, hanem elemelni akarják a béreket (videó)

A külföldi tartótisztjeik kegyeiért versenyeznek a baloldali ellenzéki pártok.

MW

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A baloldali ellenzéki pártok küzdelme arról szól, hogy ki jelenik meg alternatívaként a külföldi donorok számára – jelentette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László. 

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője kifejtette: létkérdés a balliberális politikai erők számára, hogy a különféle külföldi hatalmak illetve a Soros-hálózat eltartsa őket és a klientúrájukat. 

Ehhez pedig az kell, hogy a „külföldi tartótisztek” őket lássák kormányzóképes alternatívának – hangsúlyozta.

Zila János, a központ elemzője szerint mondhatjuk azt is, hogy az öt százalékos bejutási küszöb alatt, „a lepratelepen” csücsülő MSZP, Párbeszéd, LMP és a többi törpepárt közé Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány megalakításával bevitte a sárgalázat. Megpecsételte a sorsukat, elszipkázott tőlük politikusokat és szavazókat. Így az Európai Parlamenti választások után végképp élet és halál ura lehet ebben a mezőnyben.

Dornfeld László szerint a baloldal érdeke, hogy keveset beszéljen, mert ha megnyilvánulnak, akkor elszólják magukat.

 Emlékeztetett arra: miközben az árnyékkormány feje, Gyurcsány felesége, Dobrev Klára óriásplakátokon ígért béremelést, árnyékpénzügyminisztere, Bodnár Zoltán tiltakozott a minimálbér emelése ellen, mert szerinte annak nem most van itt az ideje.

Zila János szerint ebből is látszik, hogy a baloldal ott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyták: megszorításokkal. Nem megemelnék, hanem elemelnék a béreket, a régi és a tervezett politikájuk között egyértelmű a kontinuitás, és ezt az emberek is látják

 – hangsúlyozta az elemző.

Az Igazság óráját itt hallgathatják meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában