Kiképzést is kapnak

2023.11.08. 11:47

Felfegyverzett csoportok toborozzák a migránsokat a déli határnál (videó)

A közösségi médiában váltogatott profilok mögé bújva naponta tesznek közzé új felhívásokat a szerb-magyar határon szervezkedő fegyveres osztagok. A folyamatosan érkező migránsok között toboroznak, gyors kiképzést, Nyugat-Európába való bejutást ígérve.

MW

Szerb rendőrök elvezetnek egy őrizetbe vett migráns férfit a magyar határnál levő Horgosnál 2023. október 29-én

Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

A múlt héten közzétett nemzetbiztonsági jelentés szerint a szerb-magyar határon már hosszú ideje jelen vannak az ismert terrorszervezetek, mint az ISIS, Al-Kaida és a Hamász. Rajtuk kívül a tálibok is ott vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival. Ezek az osztagok rendszeresen toboroznak új jelentkezőket, arab, perzsa illetve pastu nyelven toborzóvideókat tesznek közzé.

@sahilcomando

💫sahil🥷🏼Arab❤️🔥 🦁A🇦🇫F🏳️G🏴‍☠️400🤬59

♬ original sound - 400👑59

A videók alatt a különböző iszlamista mozgalmak indulói szólnak, például a ISIS, a hírhedt Iszlám Állam „himnusza” vagy más, az európaiak ellen uszító harci dalok. Az ISIS dal szövege magyarra fordítva így szól:

Hajnalodik már, várjátok a végső győzelmet! Az Iszlám Állam az igazak véréből születik és a szent háborúból ered

A videókon szereplő migránsok bemutatják azt is, hogyan is használnák a fegyvereiket, ha valaki megpróbálná megállítani őket.

A Vajdaságban toborzó migránsok közzétesznek olyan „oktatóvideókat” is, amelyek a határon való átjutáshoz, a lehetséges útvonalak megismeréséhez próbálnak tanácsot adni az illegális bevándorlóknak.

Külön része a kiképzésnek a határkerítés megrongálása és átvágása, amihez eszközöket is biztosítanak...

A teljes cikket a Metropolon olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában