Ünnepség

2023.11.27. 22:45

Semjén Zsolt: a kereszténydemokrata filozófia fundamentuma Jézus Krisztus evangéliuma

A kereszténydemokrata filozófia fundamentuma Jézus Krisztus evangéliuma – jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt Protestáns Műhelyének 30 éves jubileumi ünnepségén hétfőn, Budapesten.

MW

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke beszédet mond az idén 30 éves KDNP Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban 2023. november 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Mint mondta, az evangélium fényében az egyházak reflektálnak a kor kihívásaira és megfogalmazzák társadalmi tanításukat. A katolikus egyház esetében ezek a pápai szociális enciklikák, a protestantizmus egyházai esetében ezt szociáletikának nevezik. Az egyházak szociális tanításából következik a kereszténydemokrata filozófia, ami már magában hordozza a politikai cselekvés irányát. Ennek mintegy aprópénzre váltása a kereszténydemokrata politika – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: 

a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot és így a magyar kereszténydemokráciát.

Az ünnepségen Semjén Zsolt és Birkás Antal, a KDNP Protestáns Műhelyének elnöke Luther-Kálvin Emlékplakettet adott át Mészáros Józsefnek, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában