Vége a látszatnak

2024.02.23. 09:12

Korányi Dávid elárulta, mekkora az ideális adomány összege (videó)

Az X-en a minap megjelent videó további adalékokkal szolgál az Action for Democracy működéséről. Korányi Dávid, a szervezet ügyvezető igazgatója az úgynevezett mikroadományok helyett inkább a dúsgazdag donoroktól érkező vaskos összegekről beszélt elismerően.

MW

Korányi Dávid,az Action for Democracy (A4D) ügyvezető igazgatója

Forrás: Wikipedia

A dúsgazdag donoroktól érkező vaskos összegekről beszélt elismerően Korányi Dávid, az Action for Democracy (A4D) ügyvezető igazgatója az X-en található MagaBabe nevű profilon megosztott újabb felvételen – derül ki a Mandiner cikkéből.

Azt mondanám, hogy kétmillió dollár. Azt gondolom, ez egy olyan összeg, amivel már be lehet kerülni az Action for Democracy legnagyobb adományozóinak a panteonjába

– jelentette ki Korányi. A Bajnai Gordon bizalmi köreibe tartozó aktivista tehát hétszázmillió forintot meghaladó összeghatárban húzta meg azt a vonalat, amely fölött valóban számottevőnek tartják az adományokat az A4D-nél.

A lap úgy vélekedik, ez azért figyelemre méltó, mert amikor kiderült, hogy a szervezeten keresztül milliárdos összegekkel támogatták külföldről a magyarországi ellenzék 2022-es választási kampányát, Korányiék azt bizonygatták, hogy több mint tízezer átlagember kis összegű „mikroadományaiból” jött össze a nagyjából hárommilliárd forint oroszlánrésze. Mindezzel pedig azt a látszatot igyekeztek kelteni, hogy tőről metszett civil kezdeményezésként a demokrácia fennkölt elvei mentén cselekednek – értékeltek.

A legújabb videóban Korányi úgy fogalmazott:

Nem vagyok fölhatalmazva rá, hogy megnevezzem a támogatóinkat, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy Soros György támogatott-e minket.

Eric Koch, az Action for Democracy együttműködő partnere egy korábban nyilvánosságra került videóban azt mondta:

Őszintén szólva azt gondolom, hogy Soros György volt a messzemenően legnagyobb adományozó.

Ezt egyébként már a korábban megosztott felvételek egyikén is elismerte, ám először a diszkréció kritériumaira hivatkozva megtagadta a legfőbb donor megnevezését. Amikor a beszélgetőpartnere rákérdezett, vajon Sorosról van-e szó, Koch azonnal rávágta, hogy persze. Kati Martonnak, az A4D kuratóriumi elnökének a reakciója szintén azt mutatja, hogy a szervezeten kívüliekkel történő érintkezéseik során gyakorlatilag nyílt titokként kezelik Sorosnak a projektben játszott főszerepét. Amikor ugyanis Marton beszélgetőtársa arról érdeklődött, hogy Sorostól származnak-e a pénzek, az írónő figyelmeztette, ezt ne is hozza szóba – idézték fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában