Jelölt

2024.03.21. 23:07

Charles Michel: az EU megkezdi az uniós csatlakozási tárgyalásokat Bosznia-Hercegovinával

Az európai uniós tagállamok állam- és kormányfői a brüsszeli EU-csúcson döntöttek a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről Bosznia-Hercegovinával – közölte Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke csütörtök este.

MW

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Matthys

Charles Michel a közösségi oldalára feltöltött üzenetben hangsúlyozta:

Bosznia-Hercegovina helye az európai családjában van.

Az Európai Tanács döntése kulcsfontosságú lépést jelent az ország uniós útján – húzta alá. A kemény munkát most folytatni kell, hogy Bosznia-Hercegovina tovább fejlődjön az ország népének akarata szerint – tette hozzá az Európai Tanács elnöke.

Az európai uniós tagországok állam- illetve kormányfői decemberi ülésükön zöld jelzést adtak a csatlakozási tárgyalások megkezdésének Ukrajnával és Moldovával. Döntésük szerint a tárgyalások azután indulhatnak meg, hogy az országok az uniós bizottság bővítési jelentésében meghatározottak szerint megteszik a megfelelő lépéseket. A vezetők akkor azt is kifejezésre juttatták, hogy készek megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Bosznia-Hercegovinával, amikor az ország kellő mértékben eleget tett a tagsági kritériumoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában