Jótékonyság

2024.03.01. 10:38

A Magyar Posta perselyeiben több mint 12 millió forint gyűlt össze

Az adományt Csepelen, ünnepélyes keretek között adták át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos segélyközpontjában. A Magyar Posta Zrt. tavaly több mint 12,3 millió forintot gyűjtött a postákon kihelyezett perselyekben.

MW

A Magyar Posta Zrt. Csepelen adta át az összegyűjtött adományt az Ökumenikus Segélyszervezetnek

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: gordon_eszter

A segélyszervezet pénteken az MTI-nek eljutatott közleményében azt írta, a Magyar Posta és az Ökumenikus Segélyszervezet közötti együttműködés már több mint egy évtizedre tekint vissza: a társaság 2012 óta működik együtt a segélyszervezettel, és 2014 óta egy külön keretmegállapodás is erősíti a partneri viszonyt.

A Magyar Posta Zrt Csepelen adta át a nagy összegű adományt
Fotó: gordon_eszter / Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

A Magyar Posta mindig elkötelezett volt a rászorulók támogatása mellett

Hozzátették: a posta minden évben vállalja, hogy kijelölt postáin pénzadományt gyűjt az erre kihelyezett gyűjtőládákban, térítésmentes logisztikai szolgáltatásokkal és médiamegjelenések biztosításával vesz részt a szervezet Iskolakezdés együtt! és Adventi Adománygyűjtés kampányaiban.
A közleményben Balczó Barnabást, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatóját idézve azt írták, 

hiszünk abban, hogy a segítségnyújtás nemcsak a bajbajutottaknak ad reményt, hanem erősíti a közösségeket és építi a társadalmat. A Magyar Posta mindig is elkötelezett volt a rászorulók támogatása mellett, és mi továbbra is büszkén állunk partnerünk, az Ökumenikus Segélyszervezet oldalán, akivel közösen teszünk lépéseket az emberek életének jobbá tételéért.

Erősítve a társadalmi szolidaritás és az adományozás kultúráját

A közlemény szerint a rendezvényen Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az összefogás jelentőségét hangsúlyozta. 

Stratégiai partnerünk, a Magyar Posta nagy értékű logisztikai támogatása és a közös kreatív akciók mellett a postahivatalokban megvalósuló egész éves adománygyűjtésével ügyfeleit is bevonja az összefogásba, folyamatosan erősítve ezáltal a társadalmi szolidaritás és adományozás kultúráját

– mondta az elnök-igazgató. Az összegyűlt adomány nagyban hozzájárul a szervezet Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak és esélyt az esélyteleneknek mottó jegyében végzett, hazai rászoruló családokat támogató egész éves munkájához - írták Lehel Lászlót idézve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában