Ország-világ

2021.11.14. 20:19

Vodkát visznek a migránsoknak, hogy agresszívabbak legyenek

A levegőbe lőnek, hogy megfélemlítsék a határőröket, és vodkát adnak a migránsoknak, hogy még agresszívabbak legyenek, mondta el a fehérorosz hatóságokról a lengyel rendőrség szóvivője – olvasható a V4NA cikkében.

Az Európai Unióba igyekvõ migránsok ellen védekezõ lengyel katonai rendõrök a fehérorosz határnál, a fehéroroszországi Grodno környékén 2021. november 14-én. Két újabb migránscsoport próbált meg áttörni a határon Fehéroroszországból Lengyelországba, a lengyel hatóságok visszafordították õket.

Forrás: MTI / AP / BelTA

Fotó: Okszana Mancsuk

Köveket, gerendákat dobálnak a határt védő rendőrök felé, fenyegetik őket a migránsok, a fehérorosz hatóságok pedig vodkát visznek nekik, hogy ivás után még agresszívabbak legyenek – mondta el a RadioZET hírportálnak Mariusz Ciarka, lengyel rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy amikor nem próbálnak áttörni a határon, olyankor a hatás kedvéért a kerítésnél előre állítják a gyerekeket, mögöttük a nők vannak, akik azonban csak kevesen vannak. A férfiak kicsit lemaradva, hátrébb állnak.

Eközben vaktölténnyel, a rendőreinkre, katonáinkra is céloznak a fehérorosz szolgálat tisztjei, és gyakran a levegőbe lőnek, hogy megfélemlítsék a határőreinket, tette hozzá a szóvivő.

A lengyel-fehérorosz határon a lengyel kormány tájékoztatása szerint 2-4 ezer migráns gyűlt össze, akik próbálnak illegálisan bejutni Lengyelország és így az Európai Unió területére – írja a V4NA.

Borítókép: Az Európai Unióba igyekvő migránsok ellen védekező lengyel katonai rendőrök a fehérorosz határnál, a fehéroroszországi Grodno környékén 2021. november 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában