olvasói levél

2018.01.17. 09:31

Megújulhat a Bölcsek Tanácsa

A Komlói út 94-ben, az Origó Házban tavaly december végén, a több mint tízéves múltra visszatekintő, és a kultúra területén nagy sikereket elért Cinke program, a Civilek Nevezetes Kulturális Eseményei 2017-es évzáró ünnepségén versek, zene, házi készítésű sütemények körében kisebb versenyre, és a helyi borok kóstolására is sor került – írja egyik olvasónk.

A programok szervezője ezen kívül szót ejtett arról az elképzeléséről, hogy a Cinke programot szeretné kiterjeszteni: az eddigi nagy sikerű kulturális rendezvények, író-olvasó találkozások, képek és művészeti alkotások bemutatásán kívül megalakítanák a „Bölcsek Tanácsa”-ként tevékenykedő csoportot is. A tanács, amely egyfajta hátországa lehetne (lenne) a mindenkori önkormányzati képviselő-testületnek, polgármesternek, alpolgármestereknek, és a testület munkájában résztvevő szakértőknek. A tanács a jelenleg kihasználatlan „agyakat” szeretné munkába fogni a város fejlődése, hiányosságainak megszüntetése érdekében. A feladat ellátására nem elsősorban tudósokra van szükség. Hanem azokra a széles látókörrel rendelkező – kortól, pártoktól független –, nyitott szemmel járó emberekre, akik a mindennapi tevékenységeik során észlelt, és a város fejlődését akadályozó tényezők kijavítására szívesen tennék meg javaslataikat. A tanács célirányosan, havi összejövetelein körbejárná egy-egy városrész hiányosságait, megvitatná fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseit a közlekedés, infrastruktúra, stb. vonatkozásában. Mindezt egyeztetné a városvezetésével. Így talán lenne arra lehetőség, hogy a közösen kialakított, vitára bocsátott, és az állampolgárok által is jóváhagyott tervek megvalósuljanak. A kezdeményezés sikere azon múlik, hogy a város vezetése elfogadja a tanács „jószolgálati” segítségnyújtását, vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!