Olvasói levél

2018.08.25. 08:30

Bosszantók a zárt ajtók

A Tüke Busz Zrt.-vel kapcsolatos élményeiről számolt be olvasónk, miszerint többször előfordult már, hogy a buszsofőrök nem nyitják ki az ajtókat, holott piros lámpánál állnak. Persze vannak emberséges kivételek.

bama.hu

Sajnos az élet minden területéről elmondható, hogy sokszor felesleges meddő vitákba keveredünk – ha ezek számát lehetne csökkenteni, akkor az emberek hangulata, elégedettségi szintje emelkedne. Egy konkrét javaslattal élnék ezért a Tüke Busz Zrt. felé, de előtte a történetemet ismertetem, ami minden bizonnyal nem egyedi eset. Vélhetően másokkal is előfordult, és ha ezen nem változtatnak, akkor ez a jövőben tovább borzolni fogja a kedélyeket.

A tél folyamán az Árkád megállónál szerettem volna a Fagyöngy utca felé induló buszra felszállni. A buszmegállót jelző táblánál várakoztam, miközben egy csuklós busz gördült a megállóval egy vonalba, és utána egy 8-as busz állt meg, tőle néhány centiméterre. Én azonnal a 8-as busz irányába indultam felszállási céllal, de a nagy tömegmozgás miatt mire odaértem, az álló busz ajtaja bezárult előttem. Kértem az ajtó kinyitását, melyet a buszvezető megtagadott. Ekkor a közlekedési lámpának az időt visszaszámláló kijelzője 15 –ös értéket mutatott emlékeim szerint. Emiatt panaszt emeltem, mely a folytatásokkal együtt augusztus 1-ig se fejeződött be. A Tüke Busz kitartóan küzd azért, hogy a szituációt forgalmi helyzetnek állítsák be, és panaszomat elutasíthassák.

Az utas tehát ilyen esetben azt tapasztalja, hogy a busz hosszabb ideig áll a megállóban, ám az ember kérés ellenére se tud felszállni. Figyelembe véve azt, hogy a lámpánál a visszaszámlálás 35-ös értékről csökken, ennél durvább eseteknek is nagy a valószínűsége – azaz, hogy például fél percig csukott ajtóval várakozik a busz a továbbhaladásra –, de szerencsére a buszvezetők többsége emberséges, és vélhetően ritkán fordulnak elő az enyémhez hasonló esetek.

Megoldási javaslatom egyszerű. A forgalomirányító lámpát a megállót jelző tábla vonalába kellene állítani, mert ilyenkor a zöld jelzést kapott busz azonnal szabad utat kap, és nem kell még egyszer megállnia a megálló területén. Ez a javaslat csak erre az egy speciális helyzetű, de nagy forgalmú megállóra vonatkozik. Panaszom ügyintézése során ezt a javaslatot tettem a Tüke Busz Zrt.-nek, melyre sajnos nem reagáltak. Pedig észrevételem és javaslatom a helyi közlekedés javítását szolgálná.

K. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában