postabontás

2019.04.13. 13:30

Tolvajok szemelték ki a tárolót – írja olvasónk

Nagyjából két hete Pécsen, Fazekas utca egyik társasházának tárolóját ismeretlenek feltörték – kezdi levelét olvasónk.

bama.hu

Fotó: Laufer L.

Szerencsére nem vittek el semmit, ami talán annak köszönhető, hogy valakik megzavarták a betörőket. Hiszen a tároló tele volt értékes holmikkal.

Én egy közeli épületben lakom. Vasárnap késő este kint ácsorogtam az erkélyen, lefekvés előtt kicsit levegőzni szerettem volna. Arra lettem figyelmes, hogy az úton áll kint állt egy utánfutós autó, amely tele volt mindenféle kacattal. Két fiatalember volt a jármű mellett – nem tudom, talán észrevettek, az utánfutót nagy robajjal belökték a parkolóba, ők pedig egy másik helyre álltak be az autójukkal. Nagyon gyanúsan és furcsán viselkedtek, ezért értesítettem a rendőrséget.

Hívtam a 107-et, elmondtam a problémát, ki is jöttek a rendőrök. Mikor autójukat a két férfi meglátta, azonnal elmentek, elbújtak valahová. A rendőrök ránéztek az utánfutóra, engem nem kerestek meg – holott a címem, telefonszámom tudták – majd továbbálltak. Ekkor a két, addig bujkáló férfi visszatért, beültek az autójukba és elhajtottak.

Ebből már nyilvánvaló volt számomra, hogy valami rosszban sántikáltak. Azt gyanítottam egyébként az első pillanattól kezdve, hogy ők törték fel a tárolót, tudták, hogy értékes dolgok vannak benne, amikért most visszajöttek. Hívtam ismét a 107-et, tájékoztattam őket a fejleményekről, de nem intézkedtek. Nem hagyott a dolog nyugodni, hívtam a kertvárosi rendőrőrsöt. Ők kiküldték a járőröket, akik körbementek az utcában, rápillantottak az ott hagyott utánfutóra, majd ők is odébbálltak.

Telefonon szóvá is tettem, hogy hiányoltam az érdemi intézkedést, hiszen ha az elsőre kiérkező járőrök jobban körülnéztek volna, akkor lett volna esély a két férfi igazoltatására. Az utánfutó végül reggelre eltűnt a parkolóból – gondolom hajnaltájt visszajött érte a két férfi. A rendőrök megköszönték a bejelentésem, és azt mondták, számítanak a segítségemre a jövőben is. Ezek után azért meggondolom, érdemes -e hívni őket.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában