olvasói levél

2019.12.20. 16:05

Vigyázzunk jobban állatainkra!

Olvasónk véleménye szerint az ünnepek ideje alatt érdemes jobban odafigyelni kedvenceinkre.

DN

Vannak települések, ahol a kóbor kutyák mindennapos gondot okoznak – ahogy azt a minap a Dunántúli Naplóban olvashattuk. Abaligeten élek, és sajnos az én tapasztalataim is azt mutatják, hogy rengeteg a kóbor állat. Nem is a falu belterületén, hanem inkább a környező erdős területeken látni teljesen lesoványodott ebeket – mikor Pécs felé megyek, szinte minden alkalommal szembesülök a problémával.

Elképzelhető, hogy vannak köztük autóból kitett állatok, de minden bizonnyal sokan közülük elmenekültek otthonról. Például azért, mert a szomszéd tűzijátékától megriadtak. Közelegnek az év végi ünnepek, ilyenkor sokkal jobban oda kell figyelni a háziállatokra, mint az év egyéb időszakaiban. Akár a fény-, akár a hanghatások megzavarhatják kedvenceiket annyira, hogy félelmükben elmenekülnek a biztonságot adó otthonukból. Próbáljunk megtenni mindent, hogy ez ne történjen meg!

(Név és cím a szerkesztőségben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában