postabontás

2020.01.22. 12:10

Miért felel a közös képviselő? – teszi fel a kérdést olvasónk

Egyre gyakrabban olvasni az utóbbi időben a társasházak tulajdonosai és a közös képviselők közti állandó ellentétről – kezdi levélírónk.

A felvetett problémákra nem biztos, hogy minden esetben választ tud adni a lakók érdekképviselete, vagy a társasházi törvény. A családi házas övezetekben minden tulajdonos tisztába van azzal, hogy mi a teendő, és kinek a feladata ilyenkor télvíz idején a házak előtti járdán a hó eltakarítása és síkosságmentesítése. Azt is tudjuk, hogy ha ezt a feladatot nem végezzük el, és valaki emiatt balesetet szenved, minket terhel a felelősség.

Mi történik ilyen esetben a társasházaknál? Ki a felelős azért, ha az előírásnak megfelelő időre nincs megoldva a társasház előtti járda síkosságmentesítése? Ki fizeti a kártérítést, ha emiatt valaki balesetet szenved? A közös képviselő, aki nem ellenőrizte a feladat elvégzését, vagy a lakóközösség?

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!