postabontás

2020.06.24. 11:08

Jó lenne már, ha visszatérne a fizetős parkolás – írja olvasónk

– Csak egyetérteni tudok azokkal a panaszos lakókkal, akik azon háborognak, mert elfoglalják a parkolóhelyeket a lakhelyüknél – kezdi levélírónk.

Mint írja, épp ideje lenne már, hogy visszaálljon a fizetős parkolási rendszer, mert amióta ingyenesen lehet leparkolni a kocsikat, azóta képtelen üres helyet találni otthona környékén.

– Minden nap annyira tele van az egykori Iparos vendéglő mögötti/melletti terület, hogy gyakorlatilag nem találni üres helyet. Egyeseket azonban ez nem zavar, néha úgy parkolnak le, hogy akadályozzák a többi kocsi mozgását – írja panaszosunk, mellékelve az alábbi fotót.

– Szerintem jól látszik, hogy a fekete autónak nem kellett volna oda parkolnia, ahová beállt, hiszen elzárja a beljebb lévő járművek elől az utat. A jobbra látható piros kocsi és a közte lévő távolság nagyon kicsi, ráadásul egy tíz-tizenöt centis bukkanó nehezíti a sofőrök dolgát – méltatlankodik levélírónk, aki szerint nap mint nap lehet találkozni ilyen, a többi autósra fittyet hányó gépjárművezetővel.

Egy másik méltatlankodó olvasónk fotója is magáért beszél.

Mint írja, a képen látható, a Sáfrány utca és a Kisszkókó dűlő találkozásánál teljesen szabálytalanul parkoló kocsi tulajdonosa hosszú ideje semmibe veszi a KRESZ szabályait, és állítja le kocsiját a kanyarban – ahol egyébként az elsőbbségadást kötelező tábla meglétének figyelmen kívül hagyása elég balesetveszélyes szituációkat okozott már.

A hátrébb lévő autó is tilosban parkol, a várakozni tilos tábla ellenére a (képen nem látható) sofőr nagy nyugalommal hagyta ott autóját a tiltott helyen. Mindkét autó akadályozza a forgalmat, a mellettük éppen elhaladó járműnek szerencséje van, hogy nem kanyarodik vele szemben az Angster út felől egy másik autó…

Olvasónk úgy véli, e két példa is mutatja, hogy vannak autós társaink, akik nemhogy nem tartják be a szabályokat, de majdhogynem (rossz) játékot űznek a közlekedésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában