postabontás

2020.07.15. 10:51

Veszélyesek a megdőlt fák – figyelmeztet olvasónk

Nem elég, hogy a koronavírus próbára teszi az ország gazdasági teljesítőképességét, a helyzetet rontja a szélsőséges időjárás is – kezdi levélírónk.

A médiából naponta értesülünk olyan villámárvizekről, szélviharokról, amelyek komoly próba elé állítják a katasztrófavédelmet és a települések erre szakosodott szerveit. Házak omlanak össze, fák dőlnek az utakra, vasúti pályákra. Pécs egyik utcájában szemtanúja voltam, amikor a hétfői vihar következtében megtépázott hatalmas fa feldarabolt ágait szállították el a Biokom emberei.

Csak remélni lehet, hogy gondos odafigyelésükkel megakadályozzák, hogy hasonló események következzenek be a város más területein is – például a Komját Aladár utca környékén, ahol sok a megdőlt fa. Ottjártamkor az egyik ház lakója éppen az előző nap leszakadt ágakat távolította el az udvarából, amelyeket a házra szinte ráfekvő fáról tépett le a szél.

Több fa is van az utcában, amelyek közül legalább kettőt ki kellene vágni, a többit meg kellene fiatalítani, mert az ágak között húzódó légkábel szakadását idézhetik elő. Hasonló problémát okozhat a Gandhi Gimnáziummal szembeni társasház mögött lévő egyik fa, amely kidőlésével a szemben lévő házat veszélyezteti. Egy szóval, jó lenne, ha Biokom „vigyázó” szemeit néha a keleti városrészre is kiterjesztené.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!