Földrengések

2021.01.24. 08:23

Megtéríthetnék a földrengés okozta kárt, veti fel olvasónk

Cserháthaláp, 2014. január 20. Megrongálódott épületet fotóz egy férfi Cserháthalápon 2014. január 20-án. Földrengés volt január 19-én hajnalban a Nógrád megyei Cserhátsurány közelében. Az elsõ rengés a Richter-féle skálán 4,4-es erejû volt, majd egy újabb, 3,4-es követte. A rengések következtében kisebb károk, repedések keletkeztek épületeken, személyi sérülés sehol sem történt. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Többen is panaszolják a DN-ben, hogy a biztosító nem téríti meg a földrengés okozta károkat, mondván, csak 5-ös erősséget meghaladó földmozgás esetén fizetnek. Persze, ha valakinek a háza leég, vagy lakhatatlanná válik az ingatlana, sokszor az az első hír, amit hallunk, hogy az illetőnek nem volt biztosítása. Ha tehát van ilyen szerződés, az se jó, de ha nincs, az se megoldás. Ha valaki évtizedekig fizeti a lakásbiztosítási díjat, soha nem volt kári igénye, akkor annak most, ha a földrengés miatt kára keletkezett, méltányosságból fizethetnének!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!