Postabontás

2021.12.18. 12:17

Olvasói levél: Rend uralkodott a „mandulafák” alatt

Nemcsak a békés Ispitaalján van baj a kétes elemekkel, hanem szinte az egész városban.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Felmerülhet a kérdés, hogy ki a felelős ezekért az állapotokért. Úgy tűnik, hogy senki, vagy talán inkább mindenki, de szerintem főleg az érintett területek önkormányzati képviselői, akármilyen párt színeiben is ülnek a testületben. Nem siránkozni kell, hogy több segítségre lenne szükség, inkább meg kellene kérdezni az érintett embereket, hogy mire lenne szükségük, mit kellene tenni ahhoz, hogy ne az utcán vezessék le fölösleges  energiájukat. Egy német példa átvétele talán megoldást jelentene, miszerint be kellene engedni őket valamilyen, a délutáni órákban már szabad közintézménybe, és ott értelmes programokat szervezni számukra felügyelet mellett, így gondoskodva arról, hogy ne unatkozzanak. Mert rossz gyerek nincs, csak unatkozó, és ez nemcsak a gyerekekre, de a tinédzserekre is vonatkozhat. A hajléktalanokat pedig be kell „kényszeríteni” a hajléktalanszállókba. 

 

A jelszó az kellene legyen, hogy „ingyen ebéd nincs”, tehát valamilyen feladattal kell őket megbízni. Például fóliasátras zöldségtermelésben a saját ellátásukhoz szükséges élelmiszerek előállításába be lehetne vonni őket. Vagy a kidobott háztartási gépek használhatóvá tételével foglalatoskodhatnának, majd ezekkel az eszközökkel segíteni lehetne a rászorultakat. Ezenkívül számtalan példa van ennek a problémának a rendezésére, csak körül kellene nézni a nagyvilágban. 
Hazai viszonylatban vissza kell térni a régmúlthoz, amikor nem voltak közterület-felügyelők, polgárőrök, Poldi bácsik, de voltak meghatározott körzeten belül tevékenykedő, tekintélyt parancsoló, kötetlen munkaidőben szolgálatot teljesítő rendőrök, akik nem párban jártak. Egyszóval béke és rend uralkodott a „mandulafák” alatt abban az időben. 

F. T. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában