Postabontás

2022.05.14. 08:27

A parkoló nem rutinpálya - húzza alá olvasónk

DN

Fotó: Shutterstock

Biztos, hogy másoknak is feltűnt, hogy mennyire sok az utakon a tanuló vezető. Szerintem ez annak is betudható, hogy a járvány miatti legszigorúbb korlátozások idején az autóvezetés oktatása egy jó ideig szünetelni kényszerült. Nem tudom, hogy mennyi lehet most a várakozási idő, hogy valaki elkezdhessen vezetni, de azt gyanítom, hogy sokat kell várni. Az, hogy sokan vannak, nem probléma.

Úgy gondolom, hogy a forgalomban résztvevők nagy többsége türelmes a „mazsolákkal”, a minap is elmosolyodtam magamban, amikor a tanuló által vezetett autó hátulján lévő felirat arra kérte a mögötte haladókat, hogy ne dudáljanak, inkább emlékezzenek arra, hogy egyszer, régebben mindenki járt hasonló cipőben. A türelem azonban el tud fogyni akkor, amikor a reggeli csúcsforgalomban gyakorolják a párhuzamos parkolást, különösen, ha ez egy iskola közvetlen közelében történik. Ahol mindenki sietne, mindenki haladna. De ugyanígy, az áruházi parkolók se a gyakorlásra lettek kitalálva. Nem rutinpálya. A türelemmel visszaélni ily módon nem lenne szabad! 

P. T. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában