Postabontás

2022.07.20. 19:01

Károgás hangja tölti be az utcákat - panaszkodik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Cseh Gábor

A varjak okozta gondokról többször is szó esett már a Postabontásban. A probléma tehát nem új keletű, évekre nyúlik vissza. A minap kertvárosban látogattam meg egy ismerősömet, sétáltunk egyet a Berek utca környékén. Már értem, hogy az ott lakók miért is panaszkodnak. Zavaró károgás hangja töltötte be az utcákat. És ha ez nem lenne elég probléma – a madarak kifejezetten szemtelenek.

Nem félnek az ember közelségétől, nyugodtan turkáltak a szemetesek mellett, illetve keresték a fűben az ehetőt. Ami még szemet szúrt, hogy a kifejlett példányok mellett rengeteg kisebb testű varjú is látható volt – a kicsinyeik, akik nem olyan rég repülhettek ki a fészkekből. Mindebből egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a varjak szépen szaporodnak, létszámuk egyre növekszik.

Kérdés, hogy ezt mi, a város lakói meddig tudjuk tolerálni? Én úgy látom, hogy nagyon közel vagyunk ahhoz az állapothoz, amikor már tarthatatlannak nevezhető a helyzet. Szerintem az nem normális, hogy egy városrésznek a varjakkal kell együtt élnie! 

Név és cím a szerkesztőségben 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!