Postabontás

2022.08.23. 19:01

Szeressétek az öregeket! - szólít fel olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Ismét terítékre került az idősek autóvezetése a DN SMS és Postabontás rovataiban. Az észrevételekben a véleményt formálók azt kifogásolják, hogy vannak idős autóvezetők, akik bizonytalan vagy mások számára túlságosan lassúnak tűnő vezetési stílusukkal balesetveszélyes helyzeteket teremtenek. Én sem vagyok már fiatal, a jogosítványom meghosszabbítása éppen most van folyamatban. Orfűi kötődésű vagyok, van egy kis nyaralóm, így sokszor megfordulok a faluban. A Postabontásban valaki éppen az Orfű felé vezető úton találkozott egy szerinte túlságosan óvatosan, lassan közlekedő idős autóvezetővel (aki egyébként biztos, hogy nem én voltam). 

Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a településen 40 km/h a megengedett maximális sebesség, erre természetesen táblák hívják fel a figyelmet. Az, hogy valaki ezt betartja, és nem száguldozik, sokkal inkább nevezhető helyes magatartásnak, semmint balesetveszélyesnek. Az, hogy valakit idegesít a negyvenes tempó, nem az idős autóvezető hibája. A szabályokat be kell tartani. Időseknek, fiataloknak egyaránt. És ami még ebben a témában nagyon fontos, az a következő versidézet: 

Nagyon szépen kérlek titeket, Szeressétek az öregeket... Mert ti lesztek majd az öregek.

Jó lenne, ha a generációbeli eltérések az utakon nem köszönnének vissza. Miért nem tudunk egyszerűen, békésen el­autózni egymás mellett?

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában