Postabontás

2022.10.20. 19:16

Az utastól elvárás a tiszta ruházat - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Illusztráció.

Fotó: H_Ko

Nem az a legnagyobb baj a pécsi helyi járatokon, hogy aki köhög, tüsszent, nem visel maszkot. Sokkal nagyobb problémának találom azt, hogy hiába írják elő az utazási feltételek közt, hogy a buszra felszállni csak tiszta ruházatban lehet, ennek megállapítása a sofőr számára szinte kivitelezhetetlen. 

Hiszen a forgalomra, a bérletek felmutatására, a jegyértékesítésre stb. való odafigyelés mellett nem várható el, hogy tüzetesen megvizsgálja, hogy az utasnak valóban tiszta-e a ruhája. A minap kellemetlen élményben volt részem – egy ápolatlan férfi is utazott a járaton, nehéz szavakba önteni, de rendkívül kellemetlen volt a közelében utazni. A ruházata és a külalakja is arról árulkodott, hogy a tisztálkodás, a mosás nem az erőssége. Szeretném megtudni, hogy ha egy ellenőr ilyen utassal találkozik, mit tesz? Megkéri, hogy szálljon le, vagy inkább szemet huny a probléma felett? 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!