Postabontás

2022.10.19. 08:09

Olvasói levél: Online kérdőív mellé fórum is kell

Dunántúli Napló

20201130 Pécs Eltávolították a graffitiket a Mecsek oldalban áll Makrisz Agamennon szábnrásznűvész Niké című alkotásáról. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Mészáros Rita az Új Dunántúli Napló munkatársa, újságíró

Fotó: Laufer László

A földre szállt gondolatok hiányoznak a „Pécsiek dönthetnek a Mecsek oldal teljes megújulásáról” és az „Aktív Pécs, megújuló Mecsek oldal” koncepciójából. A projekt gerincét egy nagyszabású társadalmi egyeztetés adja, online kérdőív kitöltésével. Mi lenne, ha nem a kérdőív kitöltésével juthatna a város a javaslatokhoz?

Nem mindenkinek van ugyanis számítógépe, és ha van is, nem biztos, hogy ért hozzá. Különösen vonatkozik ez a nagy tapasztalattal rendelkező és világot járt „ős” tükékre, azaz az idősebb korosztályra. Sokkal jobb lenne, ha lakossági fórumokon kérdeznék meg őket. Azokat, akik már számtalan helyen és formában megfogalmazták elvárásaikat azokról a fejlesztésekről, amelyekről most választ kér online formában a város vezetése. Nem kifelejtve ezekből a javaslatokból a Mecsekhez szorosan kapcsolódó, a város fejlődését 250 éven át meghatározó bányászati emlékeket sem. 

A Mecseken kívül egy másik értékes területe is van a városnak: a belvárostól alig pár száz méterre található Kálvária hegy, amely a grazi Schlossberg-hez hasonlóan nagy idegenforgalmi látogatottságnak örvend. Erről se szabadna megfeledkezni. 

A Pécsi Origó házban működik, működött, csak a pandémia miatt szünetel a „Bölcsek Tanácsa”, amelynek világot járt tagjai, a testvérvárosi kapcsolatokból szerzett tapasztalataikat is felhasználva, a „földre szállt” gondolataikat számtalan formában fogalmazták már meg és juttatták el a város felé. Az se lenne baj, ha lenne a városnak egy olyan sajtó- vagy médiafigyelő szolgálata, illetve referense, aki rendszeresen tájékoztatná a polgármestert, vagy a képviselő-testületet a médiában megjelent, a város fejlődését szolgáló javaslatokról, elképzelésekről. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!