Hogyan fordulhatott ez elő?!

2022.11.24. 08:06

Döbbenet, hogy ennyire szétcsapják magukat - hüledezik olvasónk

bama.hu

– Megdöbbenve olvastam a hírt, miszerint egy tizenéves lányt a mentőknek kellett elszállítaniuk a Kórház térről fényes nappal, mert annyira ittas volt – fogalmaz egyik olvasónk. – Mindenki tudja, hogy a jogszabály szerint 18 éven aluliakat szeszes itallal tilos kiszolgálni. Kiderült az is, hogy egy közeli üzletben még úgy is kiszolgálták a lányt, hogy láthatóan már akkor részeg volt. Hogy fordulhat ez elő? Az eset is bizonyítja, hogy a szabályozásnak nincs sok értelme. Javaslom a hatóságnak, hogy tegyenek egy „körutat” valamelyik hétvégén a városban. Nem is kell, hogy szórakozóhelyre bemenjenek. Elég, ha csak sétálnak egyet az utcán, a tereken. Alkoholt fogyasztó fiatalokkal tele az utcák, terek, stb. És a cigarettáról akkor még nem is ejtettünk szót. Mégis, hogy lehetséges ez?!

 

– Érdemes lenne megkérdezni az orvosokat, hogy mennyire gyakran kell ellátniuk fiatalokat azért, mert túlságosan is felöntöttek a garatra

 – írja egy másik előfizetőnk. – Nagy port kavart, hogy egy fiatal lányt a Kossuth térről fényes nappal kellett kórházba szállítani, mert ájultra itta magát. Azt gondolom, hogy az eset nem egyedi, csak talán nem közterületen, és nem napközben történik. Az, hogy 18 év alattiak elvileg nem juthatnának alkoholhoz, csak egy része a megelőzésnek. A családnak és az iskolai nevelésnek is komoly szerepe van a kérdésben. Nem a szabályokban kell mindig keresni a hibát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában