Postabontás

2022.11.18. 19:30

Maradjon a belvárosban a villamos! - írja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

A Ferencesek utcájának vége felé, a Ferences templom közelében jelen pillanatban még parkoló villamoskocsi elszállítása nagy felháborodást váltott ki több Tüke polgárból. Eredeti közlekedési útvonalához a Balokány liget nem tartozott, a Zsolnay Gyár- Hadapród - Főpályaudvar útvonalon közlekedett. Nem értjük, miért kell odaszállítani, ahol elő sem fordult a pécsi közlekedésben? A turisták újabb terelgetése a Zsolnay Negyed felé? Miért akarják az illetékesek az óváros látnivalóitól megfosztani (korlátozni) a turistákat? 

Nem kellene mindenáron a ligetet előnyben részesíteni. A villamos helye a régi közlekedési útvonalán van, így idéz nosztalgiát! Nem fogják az emberek (turisták pedig pláne) érteni, miért ott? S arról még említést sem tettem, hogy a fiatalok hallott, olvasott, a nagypapa által mesélt történetek a villamosról hazugságokká változnak. A legjobb helye a Ferencesek utcájában van, vagy: Széchenyi tér, Színház tér. Kérjük - még sok indok miatt - gondolják ismét, ismét… át, maradhatna -e itt a belvárosban? Sokunk örömére! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában