Postabontás

2022.12.18. 11:36

Hiányzik egy zebra a vásárcsarnoknál - veti fel a problémát olvasónk

Az új pécsi vásárcsarnok sokaknak elnyerte a tetszését, sokan szeretik, de a környezetével kapcsolatban vannak negatív észrevételek is.

W. K.

Fotó: Laufer László

- Nem csodálom, hogy az új vásárcsarnokot az építész szakma is elismeri. Impozáns épület. A tágabb környezete viszont siralmas - fejti ki véleményét egy olvasónk. - A kellemes, tágas, jól áttekinthető, modern létesítményben való vásárlást követően, ha az ember a régi vásárcsarnok felé veszi az irányt, máris visszatér a realitásba. Rossz ránézni az ódon épületre - emeli ki. Feltéve a kérdést: - Meddig csúfítja még a belvárost? Mi várható, mi lesz a sorsa? 

Egy másik olvasónknak a közlekedés biztonságával kapcsolatban vannak aggályai - Az új vásárcsarnok környékéről nagyon hiányzik egy kijelölt gyalogátkelőhely. Sajnos a probléma nem oldódott meg: mind a mai napig nem sikerült zebrát festeni a buszpályaudvar és vásárcsarnok közé. A vásárolni vágyók naponta szlalomoznak a buszok és a parkolni vágyó autósok között - panaszolta. 

A probléma más szerint is megoldásra vár, de észrevételét megfogalmazó olvasónk szerint meg lehet most is oldani a biztonságos közlekedést. - Az új vásárcsarnoknál a kijelölt gyalogátkelőhelyeket én is hiányolom, és én bizony fel szoktam menni a régi vásárcsarnok előtti zebrához, hogy biztonságosan át tudjak kelni az út másik oldalára - írta. - Ha forgalomtechnikai akadály van az új létesítmény közelében felfesteni egy újat, akkor nincs más megoldás: használni kell a régit. Ennyi "kényelmetlenséget" csak megér a biztonság!  - összegezte gondolatait. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!