Postabontás

2022.12.15. 08:00

Hány gyalogost ütnek még el?! - háborog olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Alliance Images

Ismét elgázoltak egy gyalogost Pécsett, a Komlói úton kedd reggel. Úgy, hogy a gyalogos, akit elütöttek, a zebrán haladt. Hány hasonló esetnek kell még történnie ezen az útszakaszon ahhoz, hogy végre tegyenek valamit a gyalogosok biztonsága érdekében?! 
 

 

A DN Postabontás és SMS rovataiban is többször szóba került már, hogy a Komlói úton rendszeresen száguldoznak az autósok. Nem tudom, hogy mennyire gyakoriak a rendőri ellenőrzések a városnak ebben a részében, de az biztos, hogy azok nem tartják vissza a szabálytalankodókat. Azt nem tudni, hogy a kedd reggeli esetben gyorshajtás okozta-e a balesetet, de valószínűsíthető. Mert a négysávos utat látva az autósok azt hiszik, autópályán vannak. Mások is feltették már ebben a rovatban a kérdést, most én is megismétlem: miért nem telepítenek ide fix traffipaxot, vagy építenek ki fekvőrendőröket a forgalom lassítása érdekében? Érdekelne a pontos statisztika is, hogy egy évben hány hasonló baleset történik ezen az útszakaszon? Úgy gondolom, elrettentő lehet az eredmény.

 K. L. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!