„Miért kockáztatnak?”

2023.01.28. 20:34

A busz mögül az úttestre lépni életveszély, de hiába a figyelmeztetés – panaszolják olvasóink

A busz előtt és mögött az úttestre lelépni tilos és életveszélyes. Hiába azonban a figyelmeztetés.

W. K.

Fotó: AS

– A helyi járatokon rendszeresen hallani a leszálló utasoknak szóló figyelmeztetést, miszerint a busz előtt és mögött az úttestre lelépni életveszélyes és tilos. Mégse telik el úgy nap, hogy ne látnám azt, hogy a járat beáll a megállóba, és még mielőtt elindulna, kukucskálnak ki mögüle az úttest túloldalára igyekvő utasok. Még akkor is, ha csak pár lépést kellene megtenni a zebráig. Miért kockáztatnak, nem értem! – tette szóvá egyik olvasónk. 

Más a következőket fogalmazta meg észrevételében: – A Konzum buszmegállónál két zebra is található, a Rákóczi úton. Igaz, mindkettőhöz pár métert gyalogolni kell. Ennek ellenére minden nap azt látom, hogy idősek, fiatalok szaladgálnak át az úttesten, a szemben lévő megállóhoz. Még úgy is, hogy a busz, amiről leszálltak, még el se indult. Pedig azt mindenki tudja, hogy mennyire veszélyes, a busz mögül az úttestre lépni - jelezte kifogásait egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában