Fontos a környezetvédelem

2023.01.22. 10:18

A csomagolás vevőcsalogató, de felesleges – vélik olvasóink

W. K.

Fotó: Ben Harding

– A környezetvédelem fontos, sokat beszélünk erről. A tettek azonban mindezt nem követik – írja olvasónk. – A karácsonyi csomagolópapírok használatáról lassan-lassan sikerül talán leszokni, ez azonban még csak egy egészen apró lépés. A boltokban a csomagolás az, ami vevőcsalogató – ha az gusztusos, tetszetős, szívesebben veszi meg az aki a boltba betér. Az azonban, hogy 5-6 szelet felvágott, 4-5 szelet hús külön műanyag dobozba kerüljön, elfogadhatatlan – adott hangot véleményének. 

Más a mirelit pizza csomagolását tartja feleslegesnek: – A fagyasztott pizzák dobozán található képek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Soha nem lesz olyan az elkészült pizza, mint amilyen a fotón látható. Ráadásul a pizzásdobozok hazaérve rögtön a kukába kerülnek, otthon a fagyasztóban csak a helyet foglalnák. A papírdoboz csak a szemét mennyiségét növeli. Semmi szükség erre, egy nejlon is elegendő lenne csomagolásként – tette szóvá egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában