Nincs egy húszasa?

2023.01.04. 20:12

Kéregetők zavarják a belváros nyugalmát - jelzik olvasóink

W. K.

Fotó: Baranyai Attila

A pécsi belvárosban sok a kéregető, panaszolják olvasóink. - Egy fiatalember sorra állította meg  a járókelőket szerda délelőtt Pécs belvárosában. Először csak azt kérdezte mindenkitől, hogy kérdezhet -e valamit, aki pedig erre igent mondott, attól pénzt kért - adott hangot nemtetszésének egy olvasónk. - Nem mondható, hogy agresszív lett volna, de ilyenkor mindig az unokáimra gondolok. Ők tizenéves kiskamaszok. Ha őket állítja meg ilyen kéréssel a kéregető, biztos, hogy megszeppennek. Szerintem van ebben a közterület-felügyeletnek, rendőrségnek felelőssége - összegezte véleményét.

Más a következőt írta. - Vidékről járok Pécsre dolgozni, a belvárosban van a munkahelyem. Az autóbuszpályaudvartól a Kossuth térig hárman állítottak meg a minap. Mindenki más ürüggyel, de a lényeg ugyanaz volt: kéregetők voltak. Ami engem rendkívüli módon zavart, mert nem tudtam, hogy ha nemet mondok, akkor vajon milyen reakcióra számíthatok. Mert sajnos korábban volt már negatív tapasztalatom, ami mély nyomokat hagyott bennem. Jó lenne, ha nyugodtan lehetne megtenni a belvárosban azt a pár métert reggelente! - jelezte olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában