Postabontás

2023.01.11. 08:06

Túlzásba visszük a csomagolást - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Robby Fontanesi

A szelektív hulladékgyűjtéssel óvjuk a környezetet. Tudja mindenki, szerencsére egyre többen alkalmazzák is. A lényeg azonban szerintem nem ebben keresendő. Négyfős a családunk, a gyerekek cseperednek, ez azonban nem elég ok arra, hogy úgy érzem, évről évre egyre több szemetet termel a háztartásunk. A minap egy vacsorát követően megnéztem, hogy a délután a boltban gusztusosan sorakozó élelmiszerek után a konyhában mi maradt. A virslit műanyag dobozban árulják, a sajtok szintén műanyagba csomagolva, a felvágottak tíz dekánként úgyszintén. 

Egy átlagos szemeteszsáknyi hulladék gyűlt össze egyetlen vacsora után, a mi családunk esetében. Szerintem itt a probléma. A csomagolóanyagok mennyiségét kellene lecsökkenteni. Persze, gusztusos, szép így a termék, de amikor két szelet sonka között is egy hajszálvékony műanyag lap található, csak azért, hogy ne ragadjanak össze, akkor az szerintem már túlzás. Ráadásul úgy gondolom, hogy a termék árának egy jelentős részét a csomagolóanyag, és a csomagolás elkészítése teszi ki. Mindezt meg lehetne spórolni. 

R. T.-né 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában