Fontos a friss víz

2023.02.06. 20:34

A madarak a fagyban fokozott odafigyelést igényelnek – írják olvasóink

W. K.

Fotó: Bachkova Natalia

Télen nem csak a madarak etetése a fontos. Az itatókba is mindig kell, hogy legyen friss víz, hívják fel a figyelmet olvasóink. 

– Itt a fagyos idő. A környékünkön egyre több a madáretető – szerencsére. Amit előszeretettel látogatnak is a kis vendégek. Akik nem csak éhesek, de szomjasak is lehetnek. A víz viszont ilyen időjárási körülmények között befagy. Mindig gondoskodni kell az utánpótlásról, ha tényleg jót akarunk tenni a madarakkal – hangsúlyozta egy olvasónk. 

Más is hasonló gondolatokat fogalmazott meg: – Ha az eddig megszokott víz helyett jég fogadja a madárkákat az általában az etetők mellé kihelyezett itatókban, az akár az életükbe is kerülhet. Számítanak az innivalóra, és ha sehol a közelben nem jutnak vízhez, abból nagy baj lehet. A mostani fagyos napokon a madarak különleges odafigyelést igényelnek, tavasszal pedig meghálálják az énekükkel – osztotta meg gondolatait olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában