Ki helyett dolgozunk?

2023.02.17. 11:46

Egyre többen panaszkodnak az önkiszolgáló pénztárakra

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Huszár Gábor

Az önkiszolgáló kasszák egyre elterjedtebbek, és egyre többeknek vannak negatív tapasztalatai.  

- Sajnos én is tapasztaltam, hogy az önkiszolgáló kasszák mérlege nem kellőképpen megbízható. Sokkal jobb az a megoldás, amikor a zöldséget, gyümölcsöt még a pultnál kihelyezett mérlegen le tudja mérni a vevő, aztán a kapott vonalkóddal mehet is az automata kasszához. Sajnos azonban csak egyes üzletláncok biztosítják ezt a lehetőséget. A többinél attól függ a mennyiség, hogy milyen erősen dobja rá a mérlegre az árut ember - panaszolta egy olvasónk.

Más is a vonalkódot hiányolja: - Vannak üzletek, ahol a pékárura a vevő által beütött kód- és darabszám alapján vonalkódot kell tenni - pontosabban a csomagolására -, majd azt lehúzni az automata pénztárnál. Másutt meg olyan az önkiszolgáló kassza, hogy fotó alapján kell keresgélni, mi került a kosárba. És bizony sok péksütemény külalakra nagyon hasonlít egymásra - olyan ez a keresgélés, mint valamiféle gyerekeknek való játék. Csak hát erre nem biztos, hogy mindig van ideje a vásárlónak - fogalmazta meg észrevételét olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában