Postabontás

2023.02.16. 19:06

Ha dobálják az árut, a kassza hibázhat - mérgelődik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Ground Picture

Az élelmiszerdiszkontban, ahol rendszeresen vásárolok, ötpercenként bemondják, hogy a gyorsabb haladás érdekében használjuk az önkiszolgáló kasszát. Eddig használtam, de sikerült elvenni a kedvemet. A mérleg súlyhibát jelzett, ezért az ott „strázsáló” fiatal hölgyet próbáltam odahívni, aki telefonált, beszélt valakivel, valamit olvasott. Végül mellém lépett. Gyümölcsöket is vásároltam, ezeket egyenként rávágta a mérlegre, így próbált „segíteni”. A harmadiknál, ami körte volt, szóltam, hogy ne dobálja, mert ehetetlen lesz.

A válasz flegmán: „Jó az így!”. Erre én azt feleltem, hogy már óvodában is tanítják, hogy a gyümölcsöket nem dobáljuk. Erre a hölgy megsértődött. Miközben nekem „segített”, folyamatosan telefonált, és valamilyen papírt nézegetett. Mialatt ténykedett, újra szólnom kellett, mert két termék súlya a duplája volt a számlán, mint a valóságban. 

Mindez szerintem csak azért, mert a hölgy nem volt hajlandó az árukat a mérlegre helyezni, hanem azokat egyszerűen odavágta. Erre megint megsértődött, és a következőt mondta: „A mérleg ezt mutatja.” Mire én: „Szabad szemmel látható, hogy nem kettő kiló, hanem csak egy, körülbelül.” Erre hajlandó volt javítani, és tényleg nekem volt igazam. A kijövetelnél még egy meglepetés ért: kiléptető kaput sikerült felszerelni, ami a blokk lehúzása után adott szabad elvonulást. Kamerák hada figyeli a vásárlókat, van egy személy külön az önkiszolgáló részen, a biztonsági őr. Legközelebb már motozószoba is lesz? A „gyors” áthaladás az önkiszolgálónál kb. 15-18 percet vett igénybe úgy, hogy nem kellett sorban állni.

Legközelebb beállok a normál pénztárhoz, és hamarabb végzek, illetve nem kell harcolnom egy mindent jobban tudó, „fel vagyok háborodva, hogy dolgoznom kell” típusú fiatal, „tapasztalt”, tudás nélküli alkalmazottal.

Név és cím a szerkesztőségben


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!