Továbbra sem megbízható a pécsi menetrend

2023.02.25. 20:37

Ha a kimaradt buszjárat miatt kések el a munkahelyemről, azért ki lesz a felelős? – háborodott fel olvasónk

A helyi tömegközlekedés pontatlanságával kapcsolatban több olvasónk is megfogalmazta észrevételét.

W. K.

Fotó: AS

– Az, hogy kevés a buszsofőr, nem csak pécsi probléma. Az, hogy a meglévő gárdát is megtizedelik a vírusok, szintén nem meglepő. Minden munkahelyen előfordul, hogy a dolgozók megbetegedései miatt akadozik a munka. A tömegközlekedésben sincs ez másképp. Az, hogy néhanapján egy-egy járat kimarad, vagy sokat késik, talán megérthető. A baj azzal van, ha ez rendszeressé válik. Mert akkor nincs mese, a menetrendet kell az élethez igazítani, nem pedig cserben hagyni az utasokat – fogalmazta meg véleményét egyikük. 

Másik olvasónk szerint megengedhetetlenek a járatkimaradások: – Ha én azért nem érek be a munkahelyemre, vagy a gyerekem azért nem ér be az iskolába, mert az amúgy is ritkán közlekedő helyi járat kimarad, akkor ki lesz a felelős azért, ha nekem például ezért levonnak a fizetésemből a késés miatt, vagy a gyerek lemarad egy fontos dolgozatról? A tömegközlekedésnek mindig pontosnak és megbízhatónak kell lennie. Másképp nincs értelme – írta olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!