Állandó a balesetveszély

2023.03.12. 20:56

Ellentmondásos a mozgáskorlátozott mopedek megítélése olvasóink körében

A mozgásukban korlátozottak közlekedését segítő elektromos mopedek ellentéteket szülnek az utakon - írják olvasóink.

W. K.

Fotó: Dodó Ferenc

- Orvoshoz mentem a kis mopedemmel, az utam során ketten is rám dudáltak. Nem voltam útjában senkinek, a sárga színű mellény is a háttámlán segítette a láthatóságom, mégis voltak, akik úgy érezték nincs az úton semmi keresnivalóm. Akár igazuk is lehetne, hiszen a járdán is haladhatnék, csak hát éppen a kátyúk, illetve a vízelvezetési megoldások miatt azok kerekesszékkel épp úgy, mint a kis mopeddel, járhatatlanok - fogalmazta meg észrevételét egy olvasónk. 

Más szemszögből is hasonló véleményt fogalmazott meg előfizetőnk: - Mindig nagyon óvatosan haladok el az út szélén elektromos mopeddel guruló mozgáskorlátozottak mellett. Veszélyes, ahogy közlekednek, mert zavaróan lassan haladnak, és nem könnyű őket kikerülni. A járdák felújítására is nagyobb gondot kellene fordítani, akadálymentessé téve ezeket. Hogy senki ne legyen balesetveszélynek kitéve - írta olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában