Büntessenek, vagy ne?

2023.03.06. 20:56

Nincs egyetértés olvasóink között a vásárcsarnok előtti átkelés ügyében

Van, aki egyetért azzal, hogy a vásárcsarnok környékén büntették azokat a gyalogosokat, akik nem a zebrán keltek át az úttesten, és van olyan olvasónk is, aki szerint nem volt jogos a bírság.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Arany Gábor

- A vásárcsarnok megközelítésének lehetőségéről, illetve az ott büntető rendőrökről szólt egy olvasói levél a Postabontásban. A népiesen KRESZ-nek nevezett 1/75 KPM-BM. együttes 21. §. 5 bekezdés D. pontja engedélyezi az áthaladást a mellékútvonalakon szinte bárhol. A gyalogosátkelő használatát, egy állásfoglalás 50 méterben jelöli meg. Vagyis, ha az átkelő 50 méteren belül van, kötelező azt használni, egyéb esetben nem. Vagyis mérni kell és lehet menni tárgyalni - javasolta egy olvasónk. 

Más a következőképp látja az ügyet: - A vásárcsarnok környéke az autósok rémálma. Gyalogosok jönnek-mennek át az úttesten, jó esetben körülnéznek, és megvárják, míg szabad lesz a terep, rosszabb esetben próbálnak még az autó érkezése előtt átszaladni. Hogy hová ez a nagy sietség, nem tudom. Ahogy azt se tudom felfogni, hogy miért olyan nehéz elsétálni a biztonságot nyújtó zebráig. Jó, hogy a rendőrök fellépnek a szabálytalankodó gyalogosokkal szemben. Remélem, rendszeresekké válnak ezek a járőrözések! - adott hangot véleményének olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában