Postabontás

2023.04.01. 08:09

A bringások is szabálytalankodnak - mérgelődik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Máté Krisztián

Többen panaszolják a Postabontás és sms rovatokban, hogy a gyalogosok nem néznek körül, mielőtt lelépnek a zebrára. Nos, én a kerékpárosokkal kapcsolatos negatív tapasztalataimra szeretném felhívni a figyelmet. A minap a Búza téri körforgalomból kihajtva, csikorgó fékekkel tudtam csak megállni, mert a „semmiből” egyszer csak a zebrán megjelent egy kerékpáros, és átsuhant előttem az úton. Ha jól tudom, a kijelölt gyalogátkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni, és csak tolni szabad át az úton a kétkerekűt. Mert így a biztonságos. Sajnos az eset nem nevezhető egyedinek – a Búza téri körforgalomnál, és a Petőfi utcainál hasonlóképp gyakran találkozok a jelenséggel. Ha baleset történik, hiába nem én vagyok a hibás, akkor is a vétlen fél egész életére rányomja egy baleset a bélyegét. Aki a zebrán átteker a biciklivel, szigorúan büntetni kellene. 

Most, hogy a rollerek kapcsán is várható az új szabályozás, nagyon remélem, hogy ugyanazt követelik majd meg, mint a kerékpárosok esetében: azaz a zebrán áthajtani tilos, csak tolni szabad a járművet. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában