Postabontás

2023.04.20. 18:54

A lángos csomagolása is pénzbe kerül?! - olvasónk szúrta ki

Özvegy kisnyugdíjas vagyok, ezerszer meggondolom, hogy mire adok ki pénzt.

W. K.

Fotó: KISS ANNAMARIE

A lakóhelyem közelében működik egy pékség, nem vagyok rendszeres vásárlója, mivel az ottani árakat általában nem engedhetem meg magamnak. A közelmúltban azonban láttam, hogy ki van írva: lángost is árusítanak. Gondoltam, ebédre veszek egyet, a levesem mellé. 

Hatszáz forint volt az ára, a kiírás szerint. 

Drágának találtam, de úgy gondoltam, egyszer kipróbálom. Be is mentem a pékségbe, elmondtam, mit szeretnék. Bankkártyával fizettem volna, amikor az eladó közölte, hogy 610 forintba kerül, amit vásároltam. Visszakérdeztem, hogy ez hogy lehet, hiszen 600 forint van árként feltűntetve. 

Kiderült, hogy a papírzacskó az amiért 10 forintot felszámolnak. Ezen nagyon felháborodtam. Nem is a 10 forint miatt, hanem azon, hogy mégis mit gondoltak?! Hogy majd a két ujjam közt szorítva viszem a lángost haza? 

Régebben a vásárcsarnokban többször vásároltam lángost, ott a csomagolásért soha nem kértek külön pénzt. Hiszen élelmiszerről van szó. Mert az, hogy a könyvekhez, cipőhöz, ruhaneműhöz, stb. külön fizetni kell a papírtasakért, rendjén van. Az élelmiszer esetében azonban, mint például a lángos, szerintem jogos alapelvárás, hogy csomagolva adják oda a vevőnek. Azt se értem, hogy ha fizetek 10 forintot a lángos csomagolásáért, ha ingyen van, a végeredmény ugyanaz: kidobom a zsíros zacskót a kukába, még egyszer nem tudom használni semmire. 

Annyira felháborodtam, hogy végül a papírt nem kértem, csupaszon, puszta kézzel megfogva vittem haza a lángost, és valószínűleg az utolsó alkalom volt, hogy ebben a pékségben vásároltam. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában