Áldatlan állapotok

2023.04.15. 18:54

Az árkok gondozatlanok, a víz az út közepén hömpölyög

Egy rég elhanyagolt utat szeretnék az illetékesek figyelmébe ajánlani.

W. K.

Fotó: Mészáros János

A Jakabhegyi út a klinikák közelében kezdődik, és a Hűvösvölgyben végződik. A reggeli és délutáni órákban nagy forgalmat vezet le. Az autósok évtizedek óta „szökő” útnak tekintik, különösen manapság, amikor a Szigeti úton korlátozások vannak.

A korábbi városfejlesztési tervekben északi érintő útként szerepelt kétsávosra bővítve, buszjárattal. Ezért az új építkezéseknél a házakat már 10 méterrel távolabb kellett építeni az úttól. Sajnos ez a terv már „füstbement” és a nagy forgalom ellenére, az itt lakók évtizedek óta csak apró javítgatásokat tapasztalnak. Az úttest és az árkok gondozatlanok, el vannak hanyagolva, néha egy-két kátyút befoltoznak. Esőzések alkalmával a völgyben lezúduló víztömeg több helyen eltömi az árkokat, és a víz az út közepén hömpölyög. 

Úgy tűnik a lapátra támaszkodás nem segít a helyzeten, hisz már hónapok óta az út közepén folyik az állandóan csordogáló patak vize. Járda hiányában a gyalogosok is az úttestre kényszerülnek, babakocsival is, ami fokozza a veszélyt. Egy nagynyomású vízsugárral egyszerűen el lehetne hárítani a dugulást és a patak visszatérne a helyére. Az árkok rendezése azonban hosszabb távon is enyhítene a gondokon. Ez a fontos útszakasz talán meg érdemelne egy kicsit több figyelmet és gondoskodást.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában